Плюси та мінуси автоматичної коробки передач

Плюси та мінуси автоматичної коробки передач

Автоматична коробка передач (АКПП) найчастіше привертає увагу багатьох водіїв у всьому світі.
Цьому сприяє низка позитивних чинників. Насамперед варто розповісти про те,


що при використанні АКПП значно спрощується складність керування автомобілем, особливо коли мова йде про водіїв-новачків. Точніше кажучи, при використанні механічної коробки передач (МКПП) водіям потрібно концентрувати свою увагу як на дорозі, та у переключенні передач, зазвичай із досвідом це доходить автоматизму. Іноді це призводить до аварійних ситуацій, але при використанні АКПП водій може спокійно їхати, не думаючи про те, що потрібно перемикати передачі. Варто відзначити ще одну перевагу АКПП, а саме плавність ходу автомобіля.

В даний час кількість автомобілів з автоматичною коробкою передач стала так багато, що навіть в автошколах проводиться спеціальне навчання на машинах без механіки та цілком легко можна здавати права на автоматі акпп навіть у МРЕО. Незважаючи на таку велику кількість переваг, багато водіїв все-таки відмовляються від такого варіанту, адже автомат має й недоліки.

Насамперед — це висока вартість ремонту у разі поломки. Також важливо враховувати, що при поломці автомобіля вкрай не рекомендується тривале буксирування на тросі.

Враховуючи всі вище перераховані плюси та мінуси, можна сказати, що АКПП це система, яка дуже додає комфорту, але, на жаль, потребує великих витрат у разі поломки.