Як жінці позбутися страху перед водінням автомобіля?

Як жінці позбутися страху перед водінням автомобіля?

Досить часто чоловіки схильні висловлюватися на адресу жінок за кермом некоректно. Однак якщо довіряти статистиці, то можна дізнатися, що жінки ставляться до водіння з набагато більшою ретельністю і відповідальністю, ніж чоловіки.

Причиною цього може служити те, що для них важлива кожна деталь, кожна дрібниця, яку вони просто бояться випустити з уваги.

Чоловікам давно пора засвоїти, що автомобіль для жінки в наш час - не примха і не розвага. Машина служить для сучасної жінки помічником, що дозволяє їй полегшити і зробити більш комфортною своє життя і життя своїх дітей. Найчастіше мамам доводиться розвозити своїх нащадків по садках і школах. До того ж, місце роботи може перебувати аж ніяк не в крокової доступності, але ж потрібно все встигнути.

На жаль, далеко не кожна дівчина покинувши автошколу здатна відразу ж сісти за кермо і влитися в активну дорожнє життя міста.
Що ж може стати причиною страху перед водінням автомобіля у прекрасної половини людства?
Немає сумнівів, що всім, і чоловікам, і жінкам досить страшно вперше опинитися на дорозі в поодинці, без супроводу інструктора.

Але, погодьтеся, адже не тільки жінки відчувають тремтіння в колінах перед першою посадкою в водійське крісло. Причиною тому служить всього лише інстинкт самозбереження, це цілком нормальна реакція.
Потрібно розуміти, що може знадобитися певна кількість часу і ні в якому разі не налаштовувати себе на погане, адже наші думки матеріальні і мають властивість збуватися.

В силу того, що всі люди різні, трапляється так, що один легко може впоратися зі своїм хвилюванням, а інший дуже довго буде налаштовуватися на поїздку. Це основна помилка. Не потрібно довго думати і шукати безглузді відмовки для самої себе. Потрібно брати і робити.

Почніть з невеликих маршрутів, гарненько вивчіть їх. Поступово вивчіть дистанцію, вникати в знаки, намагайтеся виробляти в голові заздалегідь план поїздки.

З якоїсь причини, одним із самих основних страхів у жінок є те, що вони можуть збити тварину або людину. Цього не станеться, якщо водій буде повністю сконцентрований на дорозі, не буде відволікатися на дзвінки, розмови з людьми і навіть прослуховування гучної музики. Ведіть машину максимально акуратно, адже не всі пішоходи сумлінно дотримуються правил дорожнього руху.

Вчіться знаходити в своїй голові початкову причину страху, а після робіть все, щоб її викорінити. Навчившись боротися зі своїми фобіями ви безперешкодно зможете управляти своїм улюбленим автомобілем і отримувати справжнє задоволення від процесу керування.